Spanning bouwt op voor het Leesfestival in Sint Maarten

De voorbereidingen zijn in volle gang voor het langverwachte Leesfestival in Sint Maarten, een gezamenlijke inspanning tussen Stichting Biblionef Nederland, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport, de Sint Maarten Bibliotheek, de Help Our Children Foundation, en de Universiteit van Sint Maarten. Met Biblionef Nederland als initiatiefnemer van het project, belooft het festival een onvergetelijke viering van boeken, cultuur en creativiteit te worden, gericht op het aanwakkeren van een liefde voor lezen bij de kinderen en jongeren op het eiland.

Het festival zal plaatsvinden op verschillende scholen en de Universiteit van Sint Maarten, en biedt een breed scala aan activiteiten die jonge lezers aanspreken en geletterdheid bevorderen. Het programma zal bestaan uit live voorleessessies, interactieve workshops en boekgerelateerde spellen voor kinderen van alle leeftijden. Er zal bijzondere aandacht zijn voor meertaligheid en culturele diversiteit, waarbij het rijke erfgoed van Sint Maarten wordt weerspiegeld door verhalen in het Nederlands en Engels.

“Het Leesfestival gaat over meer dan alleen boeken. Het gaat erom een levenslange liefde voor lezen te stimuleren door het leuk, interactief en toegankelijk te maken voor elk kind,” zegt Bethzy Gianella Chiang, directeur van Stichting Biblionef Nederland. “We zijn verheugd om lokale organisaties en instellingen samen te brengen om een festival te creëren dat een blijvende impact zal hebben op de kinderen van Sint Maarten.”

Hoewel de werkgroep hard werkt om ervoor te zorgen dat alles op schema ligt, is er extra steun nodig om van het evenement een groot succes te maken. U kunt via de onderstaande link doneren. Voor meer informatie of om betrokken te raken, kunt u contact opnemen met Stichting Biblionef Nederland via info@biblionef.org of de Sint Maarten Bibliotheek bellen op +1-721-542-2970. “Elke steun van de gemeenschap is welkom,” voegt Bethzy toe. “Of het nu door middel van donaties of samenwerkingen is, we willen ervoor zorgen dat de kinderen een onvergetelijke ervaring hebben.”

Het Leesfestival is een unieke kans om jonge geesten te inspireren en een liefde voor boeken en leren te bevorderen. Degenen die het evenement willen steunen, kunnen doneren aan de campagne of direct contact opnemen met Stichting Biblionef Nederland. Samen kunnen we het plezier van lezen naar de kinderen van Sint Maarten brengen.

Help ons en doneer nu!